Varför berätta i tidningen om självmord och spelmissbruk?

Jo därför att om vi går ut med Christians historia så kanske vi kan rädda någon annan som är i samma situation! Få folk att vakna upp och tänka ”vad sjutton håller jag på med”, få folk att vara mer uppmärksamma på tecken.

Alla vet vi ju hur spel om pengar ökar lavinartat och då särskilt internetpoker. Alla kanaler har sina egna pokerprogram och det visas reklam om poker mellan programmen och i pauser! På olika pokersaiter kan ungdomar prova att spela gratis och fastna i ett beroende och sen börja spela om pengar!

Det är inte annorlunda att vara spelberoende än att vara beroende av något annat tex alkohol, narkotika. Det är ett gift som förstör så många liv!

Vi diskuterade det noga innan vi valde att gå ut med detta och tänkte att några kanske skulle ta illa vid sig av att vi gjorde det men vi trodde också att de flesta skulle vara positiva till det. Och positiva det har folk varit! Vi har under dagen fått flera mail och telefonsamtal från både kända och okända som tycker att det är bra att det skrivs om detta stora problem. Vet också att reportern som skrivit har fått många positiva mail och samtal.

Till alla som läser detta och känner igen sig vill jag bara säga ”BE OM HJÄLP NU!” Det går alltid att lösa och folk i din närhet är säkert villiga att hjälpa om du bara talar om allt för dem. Vi hade gjort vad som helst för att hjälpa vår son Christian om vi bara hade fått chansen, om han bara hade yppat det minsta lilla ord!

Men han visade inget och sa inget så vi kunde inte ge honom den hjälp och det stöd vi hade velat. Ni ska veta att jag har sån ångest för att jag inte märkte något! Jag jobbar inom vården, jag är utbildad att hjälpa människor men framför allt är jag mamma och jag märkte inte att mitt barn mådde så dåligt!

Faaan (ursäkta) Christian du borde ha en Oskar för bra skådespeleri! Vi visste inte, flickvännen visste inte och kompisarna visste inte!

VARFÖR sa du inget! Ett enda litet ord hade räckt!

Christian jag saknar dig något så enormt mycket!

Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Pussar och kramar i massor. Mamma

8 svar to “Varför berätta i tidningen om självmord och spelmissbruk?”

 1. Anna Says:

  Oerhört starkt av er att orka berätta! Blev väldigt tagen och jag skickar en stärkande kram till er i er saknad och sorg!Kram Anna

 2. Pia Says:

  Jag känner såå med dej och för dej…Livet är inte rättvist…KramPia

 3. Pernilla Says:

  Tack snälla!Kram Pernilla

 4. Ines Says:

  Starkt och modigt gjort av er. Jag kan inte se något fel i att berätta.Med varmt deltagande i Er stora sorg.

 5. Angel Says:

  Nu har jag tänt ett ljus för din Christian…Ni finns allihop i mina tankar…Bloggen är underbart vacker… Man rörs till tårar…Hoppas skrivandet underlättar lite för dig i sorgen…

 6. Lin Says:

  Jag tycker att ni är starka som orkar gå ut och berätta och varna andra. Få människor att få upp ögonen för problemet, se problemet. Jag beklagar verkligen er sorg och kan inte föreställa mig smärtan. Er son kommer alltid att finnas mer er och jag hoppas att ni på något sätt kan leva lyckligt med era andra barn. Massa styrkekramar till din familj.. xxx

 7. Rochester Says:

  Man får aldrig klandra sig själv för självmord i sin närhet. Inget är så personligt som att man inte vill leva längre. Att blotta sitt innersta så mycket orkar väldigt få. Det är fortfarande väldigt skambelagt med självmord, att berätta det för sin omgivning späder ytterligare på en redan kanske låg självkänsla. För vem vill bli betraktad som skör och ömklig om man beslutar sig för att leva.Är man dessutom helt säker på sin sak, vill man inte ha någon hjälp. Det kan t o m vara kontraproduktivt d v s det blir svårare att nå sitt mål. Har tankarna funnits mycket länge så är man medveten om att det inte är en tillfällig svacka eller depression.

 8. Oxen Says:

  Artikeln om Christian fick en person nära mig att själv berätta om sitt spelmissbruk… Har levt med denna personen i flera år utan att ha märkt något, ingen visste något om hur djupt nere i missbruket han var… Först när han förlorat mig, när han läste artikeln om er son så berättade han för mig, varför han hade varit som han varit under de sista åren… Hoppas inte allt är för sent…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: