Christians änglamamma / Idag är det lite jobbigt!

Ja lite jobbigt är det allt, eller ganska mycket faktiskt! Idag skulle jag nämligen tagit min specialistsjuksköterskeexamen och varit färdig ambulanssjuksköterska. Avslutningen kommer jag att gå på, vi ska träffas kl 10.00 på skolan men färdig är jag inte! Varför är jag inte det då? Ja du Christian, det vet du bäst! Varför är mamma inte färdig med skolan i dag?

Jo därför att du valde att lämna oss, och allt blev uppochner och jag kunde inte göra min slutpraktik. Idag är det exakt 10 veckor sedan pappa och jag hittade dig i din lägenhet!

Jag orkade helt enkelt inte med skolan och knappt inte livet veckorna efter det hade hänt.

Nu är jag igång igen, ska göra praktiken under våren och lämna in de sista uppgifterna, ska försöka göra det så snart jag kan och orkar.

Ikväll hade jag velat fira min examen och jag hade velat att du var med Christian! Men nu struntar vi i att fira, finns inget att fira!

För exakt ett år sedan tog jag min sjuksköterskeexamen och då firade vi och du var med både i kyrkan under själva examensceremonin med brosch utdelning och sedan här hemma där vi hade fest. Du var så stolt över din lilla mamma sa du och jag fick ett jättefint halsband av dig.

Ja jösses vad jag saknar dig! Hur kunde det bli så här??

Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

 

Puss och kram Mamma.

 

20 svar to “Christians änglamamma / Idag är det lite jobbigt!”

 1. Anti-tanten Says:

  *kramar om*

 2. Tina/Vitängel Says:

  Måste bara säga att den där meningen”Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen”Är nog en av de finaste meningar jag läst..

 3. miss c Says:

  Sänder här en massa varma kramar till dig.Tror att du klarar det med examen när det är tid för det. Just nu ska du bara pyssla om dig själv och låta dig själv sörja färdigt.Kanske inte mycket till tröst, men jag försökte.

 4. Tonårsmorsa Says:

  Tycker inte det är konstigt att du inte orkade med slutexamen, men jag är ändå glad att du har planer på att slutföra. Väldigt starkt!! Stor kram till dig och önskar dig en helg med ro!

 5. Azkungen Says:

  Kramar om!Just den meningen ”älskar dig till solen och månen och tillbaka..” jag har hört det förut men kan inte komma på varifrån..?Astrid Lindgren?

 6. san Says:

  jag hoppas att du kämpar dig igenom hela praktiken och att allt går bra.

 7. Pernilla Says:

  Tina/Vitängel: ja den meningen tycker jag om, den är speciell i vår familj. Vi säger den till varandra varje dag. Säger jag till barnen ”vet du en sak”? så svarar de ”ja, du älskar mig till solen och månen och tillbaka igen”. Denna mening står också på Christians sten och jag vet att han hade börjat föra den vidare till sin flickvän.Kram Pernilla

 8. Pernilla Says:

  Azkungen: Jag vet faktiskt inte riktigt var vi fått den ifrån, vi har sagt den alltid känns det som.Kram Pernilla

 9. S O F F I Says:

  Ta det bara lugnt. Du kommer att bli färdig. Det är ingen brådska. Ta en dag i taget så kommer det att komma en vacker dag! Tänker på er! Kram

 10. Mia Says:

  Jag vet att du kommer att klara denna examen också även om det blir efteråt. Var ju med när du tog din sjuksköterske examen. Ja, Christian såg verkligen stolt ut då. Vi får försöka hitta datum när ni kan o Marita o Stefan kan så ni får komma hit och titta.Många kramar från mig som tänker på dig idag.

 11. Tjejen Says:

  Ville bara lämna ett litet avtryck att jag varit här och läst.Kram Tjejen

 12. Azkungen Says:

  Vi säger nästan likadant hemma hos oss. ”älskar dig till månen (eller solen) och tillbaka.Visst är det nåt av det finaste man kan säga till sina nära. Kan försöka förstå er sorg men antagligen aldrig komma i närheten av den smärta ni känner. Kram

 13. barbakvinna Says:

  Var dag tar sin tid och jag hoppas du kommer hitta orken och lusten att fortsätta för att kunna ta din examen..kram anki

 14. Anna Dabrowski Says:

  Hej Pernilla, tack för ditt mejl! Jag jobbar både med pappersmedia och TV. Det skulle kanske gå att göra något. Antingen en bilaga eller en liten dokumentär om det finns fler familjer som vill prata. Vore jättetacksam om du via din blogg kunde se vad det finns för intresse och samla intresserade. Så kan jag och du se vad det finns för möjligheter efter det. Ha en underbar dag! Och en stor Kram till alla änglar..

 15. Mia Says:

  Har nu hört dig prata i radion. Det var jätte bra.Tänker på er. kram

 16. Melinda Says:

  Läser din blogg och känner att jag ryser i hela kroppen. Det värsta som kan hända har tyvärr drabbat dig. Har själv två söner som älskar spel, nu är det ju ”bara” dataspel men är väl medveten om att det snabb kan förändras till mer allvar och pengar, min stora fasa. Vet inte vad jag skulle gjort om jag drabbades så hårt som du gjort men jag tänker på dig och önskar dig allt bra, vad det nu månde vara värt. Tusen kramar till dig.

 17. sofia W Says:

  åååå är ledsen för din skull Pernilla. sofia

 18. puffeltufflan Says:

  Kommer in med varma kämparkramar till dig!! *kramas*

 19. Vendettanbettan Says:

  Ja, hur kunde det bli så här?…*kramar om*

 20. Syster Yster Says:

  Kramar om dig! Så klart du kommer igen. När DU orkar. Ta en liten bit i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: