Christians änglamamma / Lunginflammation precis som jag trodde!

Det var som jag trodde, jag har fått lunginflammation! I torsdags hade jag feber omkring 38 hela dagen (inte så högt), hostade så jag trodde jag skulle kvävas och lungorna värkte. Åkte inom jobbet och tog ett CRP som visade 40 (ska vara så lågt som möjligt) mina arbetskamrater tyckte jag skulle träffa läkaren på en gång men jag bad att få komma tillbaka lite senare på kvällen för pappa och jag var precis på väg till en samtalsgrupp anordnad av sjukhuskyrkan. En samtalsgrupp för närstående till de som nyligen begått självmord, precis som du Christian. Jag tror att denna grupp kommer att vara bra för mig och även för pappa, här får vi möjlighet att sitta ner och prata om allt tillsammans med några som verkligen vet vad vi går igenom. De vet hur ont vi har, vilken ångest man får och hur hela livet bara stannar upp och allt känns overkligt!

Alla fick berätta sin historia och när det var vår tur så var det mest pappa som fick prata för jag kände att jag inte orkade, dels för att det är jobbigt att berätta men också pga av att jag kände att febern var på väg upp.

Vi lämnade gruppen lite tidigare för att åka tillbaka upp till Jourcentralen och träffa en läkare. Han lyssnade på mina lungor men tyckte inte att det hördes något. Han trodde att jag hade fått en svårare virusbronkit och gav mig ett recept på hostmedicin och antibiotika att hämta ut dagen efter om jag blev ännu sämre. Skönt tänkte jag då hade det inte satt sig på lungorna iallafall! Hemma bäddade jag ner mig och kollade tempen som nu stigit till 39. Ja, ja det är säkert bättre imorgon tänkte jag.

När jag vaknade på fredag morgon så kände jag mig faktiskt lite piggare, tempen var dock fortfarande 39 och till och med lite över men hostmedicinen hade lindrat hostan lite. Under dagen hostade jag inte så mycket och jag kände på eftermiddagen att jag skulle nog klara av att gå till jobbet ändå! Som jag sagt till dig innan Christian att på jobbet mår jag faktiskt lite bättre och det kändes så när jag kom dit igår också. Men jag hann inte vara där mer än 1 1/2 timme så kände jag att febern steg och jag började känna mig svagare igen! Tog ett nytt CRP som nu visade 78. Jag bad en av läkarna att lyssna på mina lungor igen och nu hördes det rassel på vänster lunga och hon tyckte absolut att jag skulle gå hem och stanna hemma hela helgen samt börja ta min antibiotika. Du vet ju hur enveten jag kan vara Christian men denna gången lyssnade jag faktiskt på läkaren och mina arbetskamrater och ringde efter pappa som kom och hämtade mig.

Du vet ju hur jag är, jag har ju precis fått denna tjänsten och jag känner mig så jäkla dum att jag blir sjuk och att de andra ska behöva gå in och täcka för mig. Ja, ja jag vet, hade du varit här hade du sagt åt mig att inte bry mig om det utan tänka på mig själv istället!

Nåja, väl hemma bäddade jag ner mig i soffan och jag ska erkänna att jag var helt slut! Dumt av mig att ens tänka tanken att gå och jobba!

Idag är febern lite lägre, men bara lite, hostan är dock värre och det värker i båda lungorna plus alla muskler runt omkring. Men det tar några dagar innan antibiotikan har effekt så det är bara att ”gilla läget”.

Så idag Christian vet jag inte om jag orkar komma upp till dig, köpte blommor till dig igår som du skulle få idag men det kanske får vänta till imorgon om jag mår lite bättre då.

Men du vet att jag älskar dig ändå!                 

Jag älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Febriga och hostiga pussar och kramar, mamma    

12 svar to “Christians änglamamma / Lunginflammation precis som jag trodde!”

 1. Christer Vikström Says:

  Det är många bloggare som har lunginflamation nj verkar det som! Sköt nu om dig och krya på dig!Vickehttp://www.vicke.be/m…

 2. Carola Says:

  Krya på dig.Klart Christian förstår att du inte kan komma med blommor när du är sjuk, han vill nog att du ska vila och hämta krafter.//Kram Carola

 3. Mia Says:

  Vila nu ordentligt så du blir bra. Krya på dig. Många Kramar Mia

 4. *SANNA* Says:

  Krya på dig!!!Många styrkekramar till dig!!!!

 5. Ingrid Says:

  Hej tittar in o kollar att du tar det lugnt ,försök tänka på dej själv nu jag tror inte Christian skulle tycka om att du oroar dej för att du inte kan beska honom , för du vet ju att han är hos dej inom dej finns han ETT CITAT TILL DEJ : JAG HAR VARIT MED OM DIG.JAG KAN ALDRIG FÖRLORA DIG ..Dessa ord har tröstat mej många ggr genom mina sorgearbeten .Kram Ingrid

 6. Ingrid Says:

  ursäkta :besöka så klart

 7. Mia Says:

  Du får säga till när du orkar får vi mötas o ta en fika, det blev ju inte av innan jul för då gjorde ju Robbin sig illa! Tänker på dig Kram

 8. Imse Vimse Says:

  Att de inte tog CRP på Jourcentralen! Det är så lätt för läkare att avfärda och säga att det är virus.Nu får du vila och ta det lugnt. Har själv haft svår lunginflammation en gång, man blir så medtagen och faktiskt lite förvirrad. Det är inget ovanligt. Jag var helsnurrig.Krya på dig nu, kram!

 9. Pernilla Says:

  Imse Vimse: Jo men det var på Jourcentralen jag tog CRP. Det är på Jourcentralen jag själv jobbar så det var enklast att åka inom där och kolla om det var något istället för att ringa Vdc och få en tid och sen kanske det skulle visa sig att det inte var något. Dumt att ta upp en tid för någon annan när jag hade möjlighet att kolla det på jobbet. Och när det inte hördes något på lungorna på kvällen så var det nog inget fel på diagnosen. Nu äter jag antibiotika sedan i fredags men ingen större förbättring än förutom lägre feber. Men jag vet ju att det kan ta några dagar och speciellt nu när jag redan var extra svag innan.

 10. Pernilla Says:

  Mia: ja vi får se till att snart ta igen den där fikan! Vi hörs när jag mår bättre. Skulle vara gott med en semla! Eller vad tycker du?

 11. Mia Says:

  Ja, det e bara att du hör av dig när du känner dig bättre. Ja, semla e gott, bara det att det e så mycket grädde på dem.

 12. Pernilla Says:

  Mia: Jo det är klart men det går ju att skrapa bort lite! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: