Christians änglamamma / Vår, grillkol, musik, saknad, dokumentär, vrida tillbaka klockan!

Hej min son!

Jag undrar så hur du har det där uppe i Änglarnas stad,har du det bra? Har våren kommit till er också eller är det kanske alltid vår/sommar hos dig? Jag vill så gärna tro att Änglarnas stad är en fin plats, finare än vi här på jorden kan förställa oss. Inga bråk eller orättvisor, inga sjukdomar eller lidande. alltid varmt och skönt.

Christian, här nere på jorden saknar vi dig så otroligt mycket! Våren är här, det börjar växa och grönska ute men jag känner ingen större glädje över det. Kan inte göra det när du inte  finns här! Du skulle varit här och mött våren tillsammans med Louise och dina vänner.

Igår frågade Sarah om vi inte kunde grilla! Grilla tänkte jag, hur ska jag någonsinn kunna grilla igen? Grillkol, lukten av det kommer för alltid att sitta etsat i mitt minne och påminna mig om dig och hur du valde att ta ditt liv. Jag vill nog aldrig mer se en påse grillkol! Jag ser framför mig påsen som stod i din hall och jag ser plåtarna med grillkol i din lägenhet, jag känner lukten från din lägenhet!

Skaffa elgrill? Visst, kanske det, men när grannarna grillar då och jag känner lukten, när jag åker till affären och ser alla påsarna med grillkol där? Hur ska jag klara det? Säkert kommer jag att klara det också så småningom, men det kommer att ta tid och jag kommer ständigt att bli påmind om det. Precis som vissa låtar jag hör på radio får mig att börja gråta, att börja tänka på dig, ex när Martin Stenmark sjunger ”jag kommer inte hem  kväll”, eller ”mamma jag älskar dig, jag orkar inte mer, jag vill somna i din famn”.

Igår var en tjej som heter Jeanette här hos oss. Det är tänkt att hon ska göra en dokumentär om självmord där du och vi ska vara med. En annan tjej som försökt begå självmord kommer också att medverka samt en professor som forskar om suicid. Det är viktigt att våga prata om detta stora problem som bara växer och växer i vårt samhälle! Hur överlever de anhöriga efter ett självmord? Hur ska vi överleva? Jag vet inte det än, men på något sätt kommer det väl att gå, tror jag. Hoppas jag!

På torsdag ska jag faktiskt börja prata med en psykolog. Jag känner att nu behöver jag hjälp att bearbeta det som hänt. Det är så många tankar som rör sig i mitt huvud.

Christian om du bara visste vad du gjort oss alla, vi som blev kvar här nere! Jag önskar så att det gick att vrida tillbaka klockan, precis som vi gör med sommartid/vintertid men istället flera månader och med den kunskap jag har nu efter alla efterforskningar. Att jag i tid kunde se vad som var på väg att ske och att jag kunde hjälpa dig.

Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Puss och kram, mamma.

25 svar to “Christians änglamamma / Vår, grillkol, musik, saknad, dokumentär, vrida tillbaka klockan!”

 1. Carola Says:

  Hej PernillaOm inte om fanns.Det får räcka med dom orden, skrev en lång kommentar som jag raderade, vill inte att det ska läsas fel. Att det ska vara så svårt att skriva som man menar lätt att ord missuppfattas.Tänker på er kramar om.//Kram Carola

 2. Imse Vimse Says:

  Vad bra att du ska börja prata med en psykolog. En sån här svår händelse ska man inte behöva bearbeta själv, utan det är viktigt att få proffsig hjälp. Du har ingen skuld i det som hände, det var hans beslut. För en del människor är självmord enda utvägen. Du kan inte klandra dig själv för ett val som en vuxen gör, oavsett om det är ens barn.Du verkar vara en underbar mamma. Tänk på det! Kram

 3. Schahrazad Says:

  Läser din blogg varje dag, men det går inte att hitta några tröstens ord som räcker till för att kommentera. Väljer nu som alla andra gånger jag skickar en hälsning att skriva: KRAM. 🙂

 4. Mia Says:

  Tänkte faktiskt på er igår ordentligt när grannen började o grilla. Lycka till på torsdag, kommer att tänka på dig. Du får säga till när du orkar att fika. Kram på er.

 5. Inger Says:

  Jag hoppas och tror att det är precis som du tror, att det bara är helt underbart där våra grabbar är. För mig kommer påsken nu, Jimmy dog förra påsken. Förstår inte hur det ska gå, men vet att det kommer att gå. / Många många kramar Inger.

 6. Malin.T. Says:

  Du är utmanadKolla min blogg

 7. Blomsterflickan Says:

  Vad hände….grillkol? Förstår eller kan verkligen sätta mig in i din sitation att mista sitt älskade barn…men kanske inte att barnet väljer självmord….det är så fruktansvärt tragiskt….men Absolut inte ditt fel.känner med dig…Verkligen.Bra att du ska prata av dig lite nu och bena upp saker och ting…Styrkekramar…

 8. Lina Says:

  Usch jag lider med er familj!Jag undrar vad det var med grillkol. Om du orkar kan du väl berätta?!Kram

 9. puffeltufflan Says:

  Svar på min blogg:Tack vännen!Dina ord värmer ska du veta!!Kramas i massor!!

 10. Syster Yster Says:

  Ja du Pernilla, jag har inte köpt Året Runt men ska leta upp den i morgon.Jag hoppas du även skriver en rad när det blir dags för dokumentären!Jag blev så glad när jag såg att du ska träffa en psykolog. Jag hoppas du har samma tur som jag och får en underbar människa. Om du känner efter ett par tre gånger att det inte fungerar mellan er. Be att få byta, det kan man och det är inget ovanligt.I övrigt så vill jag ge dig alla kramar jag har!

  • Pernilla Says:

   Många kramar till dig också!Självklart ska du få veta när dokumentären är klar.Ja jag hoppas verkligen att det kommer att fungera med psykologen, vore ju bra om det kändes rätt från början då jag ju fått anstränga mig för att orka ta tag i detta.

 11. Syster Yster Says:

  Förresten har du min nya bloggsida? Jag skulle bli glad om du skriver och talar om hur det går emellanåt eftesom jag så sällan är på AB numera. Kram igen!http://skolskoterskan

 12. Susann Says:

  Kommer inom och önskar dig en Godnatt och sov så gott du nu kan.Kram Susann Jonnys ängla mamma

 13. Malin.T. Says:

  Men vad jag blir rörd när jag läser din blogg vännen.Skickar kramar o värme till dig, i massor.Kram

 14. Tonårsmorsa Says:

  Lämnar en stor kram i din sorg och saknad, hoppas du meddelar när dokumentären blir av! Kram!

 15. Syster Yster Says:

  Har nu lagt upp dig i min list så jag alltid ser ditt namn. Så nu är det enkelt att klicka till dig direkt. Hoppas dagen blir bra!Ett himla kramande, men kram igen 🙂

 16. Lina Says:

  Tack för ditt svar!Hoppas din dag blir bra!

 17. Tonårsmorsa Says:

  Toppen! Önskar er lycka till med den! Från hela mitt hjärta! Kram!

 18. blogglisa Says:

  tittar in me en kram

 19. Blomsterflickan Says:

  Pernilla: Nu förstår jag vad som hänt….jag kan bara beklaga….finns inga ord som känns som tröst att skriva… Hemskt…Styrkekramar till dig….

 20. setko Says:

  oj fint skrivet.. Men undrar om alla bekymmer försvinner för man tar sitt liv?? men när man gör sån sak … gått 2 år hoppas det blivit bättre med dig pernilla:) Men för visa är det enda utvägen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: