Christians änglamamma / En vänstersväng ifrån att få träffa dig igen!

Idag är det jobbigt, jättejobbigt. Har gråtit många tårar för dig, efter dig idag Christian! Jag har varit hos en psykolog idag och pratat om det som hänt. Innan jag hann öppna munnen så började jag gråta. Det var ett tag sedan jag grät så mycket som jag gjort idag. Fan Christian vad jag längtar efter dig!

Min mor, din mormor ville att vi skulle fikat efter jag varit hos psykologen men jag bara inte orkade träffa henne och höra hur mycket sämre än mig hon mår. Vill bara ibland skrika till henne att det är för fan JAG som förlorat MITT barn. Tänk om hon någon gång kunde fråga mig hur JAG mår istället för att hon alltid ska må så mycket värre? Hade verkligen behövt en mamma under dessa, mitt livs värsta månader, men det känns det tyvärr inte som om jag har haft.

Så istället satte jag mig i bilen och körde hem med tårarna rinnande ner för kinderna och tänkte en väldigt kort sekund hur lätt det vore att bara vrida ratten lite åt vänster så skulle jag snart få träffa dig igen! JAA jag tänkte så, men bara för en kort, kort sekund, jag lovar!

Min älskade lillasyster har varit här en liten stund med sina två barn och försökt muntra upp mig lite. Jag blir alltid lite ”gladare” när Julia kommer. Hon har precis fyllt 2 år och säger så många roliga saker just nu. Pratar hela tiden och är jätteduktig på det också! Dig kallar hon för Kicka ängel och pekar på ditt kort.

Snart ska jag åka till jobbet. När jag varit hos psykologen kändes det inte som att jag skulle klara av eller orka med det idag men jag ska försöka ändå har jag bestämt mig för. Jag brukar ju faktiskt må lite bättre på jobbet när jag får annat att tänka på, men idag vet jag inte, men ska försöka.

Christian vet du en sak? Ja det vet du!

  Att jag älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Puss och kram, mamma

29 svar to “Christians änglamamma / En vänstersväng ifrån att få träffa dig igen!”

 1. Imse Vimse Says:

  Vännen, vad du har det svårt. Kan du inte få din mamma att gå till en psykolog också? Alla som drabbas av en sån här tragedi behöver hjälp att bearbeta, och det är inte du som ska belastas med hennes sorg.Kram

  • Pernilla Says:

   Problemet med min mor är att hon varit sådann hela min uppväxt, inte bara nu. Vi, mina syskon och jag har aldrig fått något stöd av henne. Tyvärr. Sorgligt men sant.

 2. Imse Vimse Says:

  Tragiskt, min mor är nog likadan. Ingen som stöttar direkt. Jag tror att de har så mycket inom sig, men eftersom de är som de är, kommer det aldrig fram.

 3. Annica Says:

  Älskade lilla vän… känner dig inte ett dugg men gråter när jag läser din sorgliga historia. Men vet du,,,? Det finns en mening med allt. Just nu är det nog inte helt lätt att förstå va det skulle kunna va för mening. Och sörj så länge du vill, det är din rätt.

  • Pernilla Says:

   Nää jag kan inte förstå meningen alls med att ett barn ska lämna före sina föräldrar eller varför ett barn ska behöva må dåligt överhuvudtaget. Det kan jag inte se någon mening med däremot kan jag se en mening med att vi berättar vår historia då jag fått veta att det hjälpt flera stycken.

 4. Li Says:

  Hej.En hälsning och en kram vill jag ge dig.Du behöver det förstår jag så väl.Kraaam ! Mvh Li

 5. Malin.T. Says:

  Jag en massa kramar till dig.

 6. Monica Says:

  HEJ ! LÄSER DIN BLOGG OCH GRÅTER I MITT HJÄRTA ..DETTA ÄR SÅ HIMLA SVÅRT ATT GE DEJ NÅGON TRÖST .. HAR SJÄLV GENOMGÅTT SVÅRA SORGER I MITT LIV OCH VÄGEN TILLBAKA UR DETTA FRUKTANSVÄRDA TRAUMA GÅR INTE ATT FÖRKLARA MAN MÅSTE HA SMAKAT PÅ DET ..SÅ JAG KÄNNER VERKLIGEN MED DEJ OCH KRAMAR DEJ MJUKT OCH ÖNSKAR DEJ EN SKÖN FREDAG OM DET GÅR ..MONICA

  • Pernilla Says:

   Tack snälla för din ord!

  • Pernilla Says:

   Ja tyvärr går vi igenom många sorger på vår vandrin genom livet, men jag lovar denna är den värsta man kan råka ut för och jag tror aldrig den går över.Tack för din omtanke!

 7. Mia Says:

  En massa kramar till dig, tänker på dig. Kram Mia

 8. Malin Says:

  Kära,kära du…har inte varit med om det du nu går igenom men jag kan tänka mig att det ibland kommer upp tankar på att ta sitt eget liv.Men för jösse namn tänk om.Du måste finnas kvar här för din familj.Önskar att jag kunde skänka lite lindring.Kram

  • Pernilla Says:

   Tack för dina ord! Jo jag tänkte om snabbt, tanken varade bara någon kort sekund om ens det. Min familj håller mig uppe som tur är men näsan är bara precis över ytan.

 9. Christina Says:

  Kramar,skriver ett mail till dig senare om allt sånt.

 10. Trasig inuti Says:

  Älskade du.. vad jag önskar att jag kunde hålla om dig och låta dig gråta, lätta på trycket.. få bara finnas en stund. Tänker på dig och sänder dig varma, innerliga kramar.. vet att de inte hjälper så mycket, men ändå.. jag finns här.. alltid.

  • Pernilla Says:

   Jag gråter mycket just nu men trycket lättar inte ändå! Vet inte vad jag ska göra för att det ska göra det!Tack för att du finns och för att du tänker på mig ibland.

 11. Tommy Rosberg Says:

  Hej Pernilla.Förstår hur du känner och jobbar för att bearbeta din sorg. Jag har mycket liten kontakt med min mamma på grund av att hon såsom din mamma sätter sig själva i centrum istället för att försöka förstå vad det är som vi försöker att hanterna, smärta och sorg. William smög i morse upp ur sin säng kl 6,30 ( jag hörde honom) och gick sakta in till min sambo och väckte henne för att få hjälp att göra frukost till mig ( fyller år idag)han har aldrig vaknat före mig tidigare. Att försöka hantera detta medan tårarna rinner och veta att jag kanske aldrig mer kommer få uppleva detta känns svårt. En saknad som du redan upplever. Men det du skriver är så vackert och gör det lättare för mig att försöka hantera detta i framtiden. Dem som betyder mest för mig är alla mina nya vänner här på Bloggen. Ett stort tack till dig Pernilla för den omtanke du visar.Många kramarWilliams Pappa Tommy

  • Pernilla Says:

   Ja en del vill inte förstå verkar det som, eller så vill de men har inte förmågan, iallafall inte att visa det.Vilken härlig son du har. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt går bra för er, jag önskar ingen att behöva gå igenom det jag nu går igenom.Grattis på födelsedagen!

 12. Carola Says:

  Men lilla vännen.Visst hon har förlorat ett barnbarn klart hon har sorg med, men det är du som förlorat DITT barn så klart du sörjer och har rätt till det. Det finns alltid dom som bara måste ha det värre. man får inte vara sjuk då är någon sjukare eller har ondare blir så trött på sånt.Men du har rätt o må dåligt, må skit, ingen kan tala om hur mycket eller hur länge man ska sörja eller hur ont sorgen gör.Du har råkat ut för den värsta mardröm en mamma någonsin kan råka ut för.Men tänk alla unga med spelberoende som du och Christian hjälper, har tänkt så många ggr när jag läst hos dig. Ingen tröst just nu när du mår så dåligt och längtar så mycket. Vilken mening har livet när det tar ifrån oss det käraste man har?. Men mitt i det du gör för andra så finns din sorg som ingen kan bära åt dig. Du får vara arg, ledsen, längta. Försök att inte umgås med energitjuvar som jag kallar dom som inte kan ha någon empati för andras känslor.Tänker på dig.//Kram Carola

  • Pernilla Says:

   Tack snälla du för dina värmande ord. Din omtanke får mig att må lite bättre (en stund iallafall).

 13. Gunilla Says:

  En stor kram min vän!Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

 14. Syster Yster Says:

  Pernilla, du kommer att ha många sådana jobbiga stunder när du varit hos psykologen. Det blir alltid så. Det vet precis vilka ”knappar” de ska trycka på så att man får lyfta på locket så att lite i taget pyser ut. Det är jättenyttigt, men oj så jobbigt.Jag förstår att du lider och att du har det fruktansvärt svårt men blir samtidigt så glad när du skriver att du blir glad när du träffar Julia och hör hennes prat. Du har förmågan att leva vidare och du kommer att klara det.Kramar i massor från mig, som även jag ville vrida på ratten en gång.

 15. Mirra Says:

  Vill bara säga att jag läser din blogg regelbundet och lika ofta fäller jag en tår… Lämnar en stor kram efter mig.

 16. Fröken oktober Says:

  Skickar en väldigt stor och varm kram till dig… Det är så fruktansvärt att känna sig sviken i en sån här svår situation, och speciellt av personer som man faktiskt borde kunna förvänta sig stöd av.. Tycker iaf att det är fantastiskt bra att du går i samtal, man behöver få reda i allt med någon som inte själv är uppe i det och sörjer. Stor kram!

 17. Monica Says:

  HEJ I VÅRSOLEN ! TÄNKER PÅ DEJ … HOPPAS DU ORKAR ..KRAMAR MONICA

 18. puffeltufflan Says:

  Åhh vännen, så jag lider med dig *kramar om* dig.Håller på att flytta härifrån men du och dina ord har en speciell plats i mitt hjärta så jag kommer att följa dig här ändå!Kramas i massor!http://puffeltufflan….

 19. blogglisa Says:

  många kramar kommer här….och hoppas att DU, har det okej iallafall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: