Christians änglamamma / Ledigt jobb! Vill du ha det?

Ledig tjänst?! – Anställning som MOR

MOR har en central roll i Familjens ledning. Du får ansvar för följande områden:

 

– Organisation och Ledning

– Transport

– Inköp

– Vård och Omsorg

– Verkstadstjänster

– Andra förekommande uppgifter

– Lön: 0 kr/mån

– Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

– Avgörande krav: Honkön

– Önskvärt: Egen förmögenhet, Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

                                                            Kvalifikationer

– Körkort: Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger ‘Imse Vimse Spindel’ och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

– Inköpschef: Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

– Administratör: Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubileer, skolavslutningar, begravningar o.dyl.

– Vård och omsorg: Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

– Småbarnspedagog: Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

– Skräddare: Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

– Frisör: Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

– Cykelreparatör: Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats.

– Veterinärassistent: Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom). Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

– Målare och Interiörarkitekt: Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

– Växeltelefonist: Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar, som mestadels pratar i telefonen, med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

– Trädgårdsmästare: Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

– Underhållningschef: Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs.

– Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

– Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner. Du får självklart eget ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!  

Fick ett mail med detta  och var bara tvungen att dela med mig av det. För visst är det precis så det är att vara MAMMA!

                                       Världens härligaste och bästa  jobb!

9 svar to “Christians änglamamma / Ledigt jobb! Vill du ha det?”

 1. Reiki-Master Says:

  Läste om en kvinna som hade en bunt med barn (kommer ej ihåg hur många). Hur som helst så ändrade hon sitt namn. Före sitt tilltalsnamn satte hon dit ”Mamma”… *L* Känns onekligen så ibland.

 2. Annica Says:

  Ja, visst är det så, och jag vill verkligen vara en mamma.Kram

 3. Monica Says:

  Fick mig att dra på smilbanden ordentligt. Och visst stämmer det!Tummen upp!!

 4. CATWOMAN Says:

  Jajamen….precis såååå…ha ha..

 5. Syster Yster Says:

  Har haft en sådan anställning under många år. Bytte sedan jobb inom samma sektor men nu med betydligt lättare arbetsbörda. I detta företaget är vi bara två vuxna och vi är jämlika vad det gäller arbete och nästan när det gäller lön!Men tack ändå :)Kramar till dig!

 6. Marie Louise Says:

  Den anställningen tar aldrig slut = ) ,Så när Gud inte hade tid så skapade han Mamman ,det kan kännas så ibland .Kramar på dig

 7. Birgitta Says:

  Hahah! Det är egentligen otroligt vad vi kvinnor kan…:) Kramiz

 8. Malin.T. Says:

  Den va underbar 🙂

 9. EmMa Says:

  Härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: