Christians änglamamma / TV 4 "Efter tio" i morgon tisdag

Denna veckans tema i ”Efter tio” med Malou von Sivers är Internet.

I fredags ringde en tjej från programmet och frågade om jag kunde tänka mig att vara med i programmet i morgon 6/11 och berätta vår och din historia Christian.

En del har sagt till mig att inte låta mig utnyttjas av olika medier men faktum är att jag känner inte mig utnyttjad av medier, tvärtom är det jag som utnyttjar medier för att berätta det fasansfulla som hänt vår familj. 

Varför gör jag då det kanske en del frågar sig? Jo för att om jag berättar om det som hänt oss så kanske det kan få andra att ”vakna upp” och våga prata om det, både om spelmissbruk, internetpoker och suicid. Både de som själva drabbats av något liknande men framför allt de som själva kanske sitter i en liknande situation som Christian och som inte har orken att berätta, kanske kan de få det genom att läsa om Christian och vad hans beslut gjort med de som blev kvar.

Det gensvar vi hittills fått genom att berätta offentligt om vad som hänt har gett oss bekräftelse på att vi valde rätt med att ”gå ut” med detta. Många, många är de som hört av sig till oss och stöttat oss. Vi har fått veta att det har hjälpt och att andra har klarat av att berätta för sina anhöriga efter att ha läst om det som hänt oss.

Vi diskuterade det noga i familjen om det var rätt att gå ut med något som du Christian själv inte hade orken att berätta för någon. Och vi kom fram till att du skulle godkänt det om du varit här. Du var alltid mån om att göra vad du kunde för att hjälpa andra, du var den som lyssnade och som vänner vände sig till.

Tyvärr vände du dig själv inte till någon med ditt största problem utan valde den sämsta tänkbara utvägen, att lämna oss alla!

Så imorgon tisdag kommer jag att vara med i programmet ”Efter tio” som sänds 10-11.30 och berätta vår historia och jag vet att du kommer vara med mig och stötta mig Christian.

     Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen min fina ängel!

Puss och kram mamma

19 svar to “Christians änglamamma / TV 4 "Efter tio" i morgon tisdag”

 1. E & D Says:

  Kommer sitta och titta om du hinner synas innan 10.45.. :/

 2. Anonym [Livet utan Dig] Says:

  Tycker att du gör rätt i att gå ut, folk MÅSTE få höra och människor måste lära sig kunna prata om självmord! tycker att du är jätte stark!KOmmer hålla tummarna för dig på tisdag.Många kramar Amalia

 3. Marie Louise Says:

  Jag tycker ni gör helt rätt,för det först hjälper de andra att kanske komma på andra tankar.Och sen tror jag att det hjälper er , att bearbeta sorgen genom att hela tiden kunna prata om det som hänt.Hela familjen gör ett jätte jobb,så länge ni orkar.Många bamse kramar till er.

 4. Tufs Says:

  Jag tycker ni gör rätt. Om ert val att gå ut och berätta hindrar EN ung person att slippa fastna i samma träsk som er Christian så har ni gjort underverk.

 5. Anna Says:

  Hej!Jag tycker att du är fantastisk som orkar att gå ut i media med detta. Det är stort, mycket stort! Att mitt i all sorg orka tänka på andra. Hur många du kan hjälpa vet ingen. Jag hoppas att ungdomar som har problem av olika slag tar lärdom av vad du har att berätta. Inget problem är så stort att det inte går att lösa. Det gäller bara att börja någonstans. Man måste berätta för någon. Du är fantastisk, glöm inte det!! /Anna

 6. Min son Magnus 1979-2004 Says:

  tittar på programmet innan jag skall åka och jobba, jättebra gjort Pernilla att Du orkar sitta och berätta.kramar Magnus mamma

 7. Ingrid Says:

  Jag har tittat o lyssnat på dej idag Pernilla. Jättebra gjort, starkt o gripande. Önskar dej o hela din familj fortsatt kraft.

 8. Missbeauty Says:

  Har tittat på programmet, det är starkt av dig och mycket bra gjort.Tror det kan hjälpa många.Stor kram

 9. Birgitta Says:

  Jag har just sett programmet och du var jättebra..om man nu kan säga så om ett så svårt ämne? Du gör rätt om det är något som familjen kommit överens om, även om det alltid finns dom som inte tycker du gör rätt. Människor behöver höra hur det går till och hur lätt det är för unga männsikor att fastna i fel intressen och vilka konsekvenser det kan bli. Kramiz

 10. Alexandra Olausson Says:

  Kanon bra Pernilla!!!!*Kram*

 11. Imse Vimse Says:

  Har tyvärr missat programmet. Hoppas jag kan se det på webben.Kram

 12. ann Says:

  Hejsatt idag å såg inslaget å ni finns i mina tankar,har tänt ett ljus på min sida för er å alla andra…Jag finner inga ord att skriva, så därför tände jag ljuset istället.Kramann

 13. Amalia [ SingelBloggen] Says:

  du är omnämnd i min blogg…

 14. Amalia [ SingelBloggen] Says:

  Skall se programmet ikväll, tänkte på dig! du är otroligt stark som gör detta!Christian kommer vara så stolt över dig!Önskar dig all lycka till i kväll.Många många kramar ps. har skickat över en länk hit från ett av mina inlägg och citerat dig, hoppas det känns ok.

 15. Amalia Says:

  trodde det var ikväll.. :S tur att det finns internet tv 😉

 16. Li Says:

  Hej Pernilla.Du var så bra och kunde förklara så bra om hur allt gått till.Jag har själv suttit som du men i programmet Efterlyst.Det är otroligt hur vi kan sitta där och berätta om något så svårt och fasansfullt.Men jag tror att det är så att vi som drabbats är så på pass chockade och ”avtrubbade” så vi faktiskt kan sitta där och prata.Som om det gällde någon annan än en själv.Stor KRAM till dig/ Mvh Li

 17. Gunilla Says:

  Har nyss tittat på inslaget på webben.Du var så bra och såg avslappad ut, trots att jag kan tro att du säkert var nervös.Det är viktigt att dela med sig av erarenheter.En stor kram Gunilla mamma till Rickard

 18. Annica Says:

  Hej Pernilla!Jag har precis tittat på programmet på webben. Det var mycket bra gjort utav dej att gå ut med den informationen om spelberoende, och den tragedin som hände din son. Det är säkert flera som har fått sej en riktig tankeställare och tänker till.Stor varm kram!!Annica Daniels mamma

 19. Rosa Says:

  Mannen och jag har suttit och lyssnat. Vi är alldeles omskakade. Inser båda två att vi har en son som är spelberoende. World of Warcraft. Vi mår ganska dåligt just nu. Mannen känner sig dum. Jobbar med ungdomar. Vår ursäkt har varit att sonen elittränar fotboll. Varje dag. Att han därför måste få bestämma själv den lilla tid han har. Men det har gått ut över skolan. Han är 15 år och hans betyg är inte godkända. Hans sociala umgänge och ummgänge med familjen har falerat. Där står vi nu. Vi inser också att fotbollen börjar få törnar. Du gör en fantastisk insats som pratar om det här. Mannen säger att jag ska hälsa till dig och tacka. Tårarna rann nerför kinden när jag såg Christian. Och när du berättade hur han låg där i badrummet. Fattar ju hur ensam han måste ha känt sig. Nu har vi ett problem här hemma som vi måste lösa. Spelberoende är ju som narkotika. Blir samma absinens av det hela. Jag förstår att du inte kunde se signalerna eftersom han dolde allt så bra. Jag har ju själv haft svårt att Se fast allt sker öppet här hemma. Stor kram till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: