Stoppa självmordssidorna på internet!

Varje år dör 1500 personer i självmord, det är 1500 personer för mycket. Regeringen vill ha en nollvision men tillåter ändå att självmordssajterna finns. Kan man sträva efter en nollvision och ändå tillåta dessa sidor som finns på nätet där det står exakt beskrivet hur man går till väga för att ta sitt liv?

Att förlora en närstående i suicid är fruktansvärt och helt obeskrivligt, något vi inte önskar att något annan ska få genomlida. Vi vill att människor som i sin förtvivlan och smärta söker på självmord på internet ska hamna på sidor där de istället kan få rätt hjälp, hjälpen att orka leva.

Det handlar inte om att förbjuda olika community sajter då skulle vi ju inte använda Facebook för att sprida denna namninsamling. Utan det handlar om alla de självmordssidor som finns där det finns beskrivet exakt hur man ska gå till väga för att ta sitt liv. Det är inte heller okej att uppmana någon att ta sitt liv eller att ”heja på” någon som uttalat att den inte orkar leva.

Vi som förlorat någon närstående i suicid känner oss inte på något sätt viktiga eller som bättre människor, vi lever i ett livstidsstraff och vi har en glöd att kämpa för alla de som mår dåligt och för att de ska finna en annan väg ur sin smärta än att ta sitt liv. Lika självklart som att människor lär sig HLR (hjärt och lungräddning) lika självklart ska det vara att kunna Psykisk Livräddning.

En änglamammevän till mig Lisa som förlorat sin dotter Jessica i suicid har startat denna namninsamling. Denna lista sprids nu via Facebook av både änglaföräldrar och människor som inte kommit i närheten av ett självmord, många har engagerat sig. Listan kommer överlämnas via personligt besök hos ministrarna Beatrice Ask och Maria Larsson och det kommer ske tillsammans med SPES.

SKRIV PÅ!

http://www.namninsamling.com/Sjalvmordssajter

4 svar to “Stoppa självmordssidorna på internet!”

 1. Urban.Medin. Says:

  En bra kamp, men omöjlig.Dessa sidor kommer alltid att finnas, om inte annat så från ett annat land.Jag tror inte att det är där i problemet ligger bara.

 2. Herr och/eller Fru S Says:

  Det finns ju böcker som beskriver självmord, skall man begränsa tankar, funderingar osv. Tror precis som Urban Medin att det är en omöjlig kamp, tror det finns bättre sätt att förebygga självmord än att förbjuda kämpa mot vissa sidor på nätet.//Herr S

 3. gertie Says:

  Det är hemskt att mista sitt barn. Jag miste min dotter i cancer för fyra månader sen. Jag har redan upptäckt att ett bättre stöd än andra i samma situation finns inte. Alla andra försöker men de förstår inte fullt ut. Jag hoppas lika mycket på att det ska gå att bekämpa cancer som att det ska gå och bekämpa cuicid. Kramar

 4. Per Says:

  Mån.dags morse var det åter dags för en man somgick in på flashback och hade startat en självmordstrådDenna gången lyckades de som var inne på tråden attta reda på var/vem han var och skicka på polis innan detvar försent. Men hur ska man stoppa folk från att starta trådar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s